O Zajednici VOMP HV2021-01-25T13:59:04+01:00

O Zajednici VOMP HV


logoZajednica Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi Hrvatske Vojske je braniteljska samostalna, slobodna i dragovoljna Udruga, odnosno Zajednica, osnovana radi zaštite i promicanja zajedničkih braniteljskih interesa i ciljeva. Zajednica djeluje na području Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu, Vile Velebita 1, a organizirana je kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija. Služi kao krovna organizacija članica oklopnih postrojbi proizišlih iz Domovinskog rata, odnosno Udruga ratnih postrojbi koje su raspolagale i djelovale oklopnim borbenim vozilima, a proizišle iz Domovinskog rata.
U skladu sa Zakonom i Statutom Zajednica obavlja djelatnosti kao što su zauzimanje za zaštitu Hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, organiziranje športskih i rekreacijskih aktivnosti branitelja, promicanje nacionalnih, povijesnih, kulturnih i gospodarskih vrijednosti, obilježavanje značajnih datuma za članice Zajednice, izdavačka djelatnost i produkcija vezana uz Domovinski rat, suradnja sa sličnim udrugama i ostalim civilnim udrugama i institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U svrhu ostvarenja jednih od primarnih ciljeva Zajednica VOMP HV je formirana prvenstveno kao idejni tvoritelj projekta ‘Veteranski vojni turizam’, odnosno Tenkodroma braniteljske Zadruge ‘Tenkisti Hrvatske Vojske’ iz Benkovca.

Sa ponosom možemo reći da je prvi projekt Tenkodroma pod nazivom ‘Veteranski vojni turizam’ u povijesti Hrvatske napravio veliki iskorak prema naprijed, te da su sve predradnje za kvalitetnu realizaciju izvršene.
Glavna djelatnost Zadruge biti će turističke usluge koje uključuju športsko – rekreativno – adrenalinske ili pustolovne aktivnosti, odnosno ‘Veteranski vojni turizam’ i ostale djelatnosti koje su propisane pravilnikom Zadruge, u što spadaju svi sadržaji sukladno pokrenutim projektima vezano za Tenkodrom u Benkovcu.
Pravilnikom se Zadruga obvezala će dio dobiti, temeljem izrađenih programa i projekata jednom godišnje namjenski dodjeliti financijska ili materijalna sredstva udruzi, odnosno Zajednici VOMP HV a sukladno ugovoru o korištenju ili ustupanju autorskih prava Zajednice VOMP HV.