U TOMISLAVGRADU ODRŽANO 4. OKUPLJANJE TENKISTA HV I HVO

U organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije je 28. travnja 2019. godine u Tomislavgradu održano četvrto druženje bivših tenkista, pripadnika raznih oklopnih postrojbi Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane.

Zajednica VOMP HV na čelu s predsjednikom Franom Penićem i predstavnicima udruga-članica, nazočili su ovom veličanstvenom događaju, a sve zahvaljujući iznimno dobroj suradnji Zajednice VOMP HV i Ministarstva hrvatskih branitelja, koji su sufinancirali putne troškove za odlazak u Tomislavgrad.

Kod spomen-obilježja u Tomislavgradu u 11 sati okupljene je kratko pozdravio legendarni zapovjednik tomislavgradskih tenkista Mijo Šteko, nakon čega su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskome ratu, te održana minuta šutnje i molitva za stradale. Uz branitelje nazočni su bili i predstavnici općine Tomislavgrad, kao i Hercegbosanske županije.
Izvedbama domoljubnih pjesama te Lijepe naše program su uveličali članovi puhačkoga orkestra Matice hrvatske Tomislavgrad, predvođeni profesorom Ivanom Radošem.

Nakon zajedničkog fotografiranja kod spomen-obilježja s ratnim zastavama postrojbi, svi okupljeni su pozvani na zajednički ručak i cjelodnevno druženje koje je nastavljeno kod šumarske kuće u Grlima.

Ovo je događaj koji iz godine u godinu privlači i okuplja sve više hrvatskih branitelja iz Republike Hrvatske i BiH, stoga organizatori zaslužuju najveće ocjene za izniman rad i trud oko pripreme i provedbe cijeloga događaja, te događaj zajedničkog okupljanja tenkista, odnosno oklopnika iz Domovinskog rata prelazi u tradiciju, a ujedno je najavljeno da je sljedeće okupljanje u Benkovcu 25. lipnja 2019. godine na proslavu Dana državnosti RH kao i što je organizirano prethodnih godina.

Djelomični izvor: portal M.S.
Foto galerija

2019-04-30T06:58:14+02:00