ZAJEDNICA VOMP HV NAZOČILA OBILJEŽAVANJU 27. OBLJETNICE USTROJAVANJA TENKISTA 113. ŠIBENSKE BRIGADE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i preminule hrvatske branitelje kod spomen obilježja na Baldekinu u Šibeniku, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, obilježena 27. obljetnica ustrojavanja Tenkista 113. Šibenske Brigade HV ‘Cobra’, koji su ustrojeni prije 27. godina na dan 28.10.1991. godine.

Članovi i predstavnici Udruge Veterana OMB 113. Šibenske Brigade ‘Cobra’ položili su vijenac i zapalili svijeću, kao i ostale udruge ratnih postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata u sastavu Udruge Zadarskih Tenkista, Uruge tenkista, odnosno Udruge Ratnih Veterana 9. GBR ‘Vukovi’ Podružnica Benkovac, Udruge Tenkista Veterana Domovinskog Rata Cetinske Krajine, krovna udruga oklopnika na razini RH odnosno Zajednica Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi HV, Udruga 1.A Satnije 113. Šibenske Brigade i Udruga Specijalne Policije iz Domovinskog Rata ‘Jastrebovi’ Šibenik.

Također, predstavnici Udruge Veterana OMB 113. Šibenske Brigade ‘Cobra’ su u kapelici vojarne Bribirskih knezova zapalili svijeću za sve poginule i umrle pripadnike 113. Šibenske Brigade ZNG.

Služila se sveta misa u katedrali sv. Jakova za sve poginule i preminule pripadnike 113. Šibenske brigade HV, koju je predvodio župnik don Krešimir Mateša.

U nastavku programa obilježavanja obljetnice na ranču kod našeg jednog od ratnih zapovijednika i predsjednika naše udruge tenkista, umirovljenog časnika Hrvatske vojske Radoslava Juričeva Sudca, nastavljeno je druženje članova i uzvanika uz domijenak.
Prije domijenka, R.J. Sudac, nazočnima se obratio prigodnim riječima, šaljući poruku da se držimo skupa časno i pošteno, također se prigodnim riječima obratio i ratni zapovjednik, danas umirovljeni časnik tenkista 126. Sinjske Brigade, te ratni zapovjednik 1. tenkovske satnije 4. GBR ‘Pauci’, a danas u miru predsjednik Zajednice VOMP HV i jedan od osnivača Zadruge ‘Tenkisti Hrvatske Vojske’ na razini RH g. Frano Penić, i poslao poruku da je naša snaga i veličina zasnovana na zajedništvu.

Foto galerija:

2018-10-29T17:27:37+01:00