ZAJEDNICA VOMP HV SUDJELOVALI KAO UZVANICI NA TREĆEM SUSRETU TENKISTA HVO-a i HV-a U TOMISLAVGRADU

U organizaciji Udruge Tenkista HVO Hercegbosanske županije, 29.travnja 2018.g. u Tomislavgradu održano je treće po redu druženje tenkista HVO-a i HV-a, pripadnika raznih oklopnih postrojbi s područja BiH i Republike Hrvatske.
Kod spomen obilježja u Tomislavgradu, točno u 11 sati, položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle pripadnike HVO-a i HV-a iz Domovinskoga rata, nakon čega je održana minuta tišine, te kratka molitva koju je predvodio legendarni zapovjednik tomislavgradskih tenkista Mijo Šteko zvani Žuta glava.
Nazočnima se kratko obratio i predsjednik Udruge tenkista HVO-a HBŽ Josip Jimmy Ćerdić, koji je pozdravio sve okupljene, ali i naglasio veliku ulogu koju su upravo tenkisti raznih postrojbi odigrali u nedavnome Domovinskome ratu.
Svečanost su svojim odličnim izvedbama domoljubnih pjesama dodatno uveličali i učenici tomislavgradske Osnovne glazbene škole, kao i Pjevačkoga ansambla Matice hrvatske Tomislavgrad.
Nakon zajedničkog fotografiranja kod spomen-obilježja, s ratnim barjacima postrojbi, svi okupljeni su pozvani na zajednički ručak i cjelodnevno druženje koje je nastavljeno kod šumarske kuće u Grlima.
Ovo zajedničko okupljanje tenkista, odnosno oklopnika iz Domovinskog rata prelazi u tradiciju, a ujedno je najavljeno da je slijedeće okupljanje u Benkovcu 25. lipnja 2018. godine na proslavu Dana državnosti RH kao i što je organizirano prethodnih godina.

Izvor: portal M.S

2018-05-02T15:17:03+02:00